sábado, 11 de abril de 2009

Ranking empreses electròniques contaminants 2009


HP, Lenovo i Dell no acompleixen el seu compromís d’eliminar els tòxics. Nokia es manté al cap de la llista i Philipps és l’empresa que experimenta la pujada més gran. HP, Lenovo i Dell són els darrers del ranking atès que han anunciat que no compliran el seu compromís d’eliminar el PVC i els retardants de flama bromats BFR dels seus productes abans de que acabi el 2009.
Només Apple i Acer han eliminat les substàncies tòxiques, tot i que els cables d’Apple, sense PVC encara estan en procés de certificació.
Philipps ha millorat molt doncs gràcies a les pressions de Greenpeace, ha passat del lloc 15 al 4 del ranquing. Han assumit la responsabilitat financera del reciclatge dels seus propis residus electrònics tot i que encara han de posar en marxa un sistema per a dur a terme el compromís.
La majoria de les empreses estan començant a millorar els resultats respecte als criteris energètics del 2008. Samsung dona suport a la reducció dels nivells d’emissió de gasos d’efecte hivernacle per a frenar el canvi climàtic.

No hay comentarios: